Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Toate obiectivele din Chişinău primesc agent termic

   2137

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie viceprimarul Vladimir Coteţ, săptămâna trecută s-a încheiat procesul de racordare a oraşului la sistemul centralizat de încălzire, iar la ziua de azi în toate obiectivele din municipiu se livrează agentul termic, conform graficului de temperaturi. Potrivit lui Vladimir Coteţ, la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică au fost conectate inclusiv blocurile cu un procent redus al achitărilor. 
La rândul său, Mihai Arusoi, director comercial al SA „Termocom” a precizat că odată cu începerea sezonului de încălzire, a scăzut nivelul achitării datoriilor pentru consumul de agent termic. Pentru depăşirea situaţiei, gestionarii fondului locativ, de comun cu Întreprinderea „Termocom” va examina situaţia tuturor datornicilor şi vor fi întocmite grafice de reeşalonare a datoriilor. De asemenea, răuplatnicii vor fi acţionaţi în judecată. Actualmente SA „Termocom” funcţionează la jumătate din capacitatea sa. 
În context, primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a subliniat că persoanele care achită consumul de energie termică nu trebuie să sufere din cauza datornicilor. Edilul capitalei s-a pronunţat pentru elaborarea unui grafic special pentru datornicii cu venituri mici. Dorin Chirtoacă a amintit că Primăria acordă compensaţii nominative pentru căldură celor cu venituri sub 1450 lei lunar. 
Primarul general a subliniat buna pregătire către sezonul rece a blocurilor gestionate de întreprinderile municipale, comparativ cu cele ale Asociaţiilor Proprietarilor de Locuinţe Privatizate. Dorin Chirtoacă a menţionat că facturile pentru fiecare apartament trebuie să corespundă cu calitatea agentului termic livrat. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău