Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Toate grădiniţele din Chişinău au fost conectate la reţeaua centralizată de încălzire

   2727

În conformitate cu dispoziţia primarului general Dorin Chirtoacă, pe parcursul săptămânii trecute au fost conectate la reţeaua centralizată de încălzire toate grădiniţele şi instituţiile medicale din Chişinău. Până la această oră a început livrarea agentului termic în 123 din cele 159 de instituţii de învăţământ din capitală. De asemenea, a demarat procesul de conectare la sistemul de încălzire şi a şcolilor din suburbiile municipiului. 
Potrivit viceprimarului capitalei Vlad Coteţ, SA „Termocom” a început deja şi conectarea fondului locativ. Însă, din cauza temperaturilor din ultimele zile, mulţi locatari refuză livrarea agentului termic. Concomitent cu conectarea fondului locativ la căldură, pe parcursul ultimei săptămâni serviciile municipale şi-au itensificat activitatea de colectare a datoriilor locuitorilor pentru acest serviciu. 
În context, Dorin Chirtoacă a menţionat că va propune Consiliului municipal Chişinău să aprobe prelungirea dosarelor depuse în anul trecut pentru acordarea compensaţiilor la încălzire. Edilul capitalei a subliniat însă că persoanele care şi-au îmbunătăţit condiţiile de viaţă şi au deja un venit mediu lunar mai mare de 1450 lei, dar în anul trecut au beneficiat de compensaţii, urmează să-şi retragă cererea. 
Oficial sezonul sezonul de încălzire 2009 – 2010 în municipiul Chişinău a început la 19 octombrie a.c. Tariful la energia termică livrată de SA „Termocom” pentru consumatorii din Chişinău în sezonul de încălzire 2009 – 2010 va rămâne de 540 lei pentru o gicacalorie. Pentru prima dată în acest sezon, furnizorul de agent termmic va avea posibilitatea să regleze temperatura în blocurile de locuinţă, pe timpul zilei şi a nopţii, în dependenţă de temperatura aerului. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău