Timp de un an, de la începerea războiului din țara vecină, Primăria Chișinău continuă să fie alături de poporul ucrainean

   790

Din primele zile de la începerea războiului din Ucraina și până acum, vreme de un an, Primăria Municipiului Chișinău a fost alături de poporul ucrainean, alături de refugiații care au tranzitat capitala noastră, cât și de cei care au rămas să se adăpostească la Chișinău, împreună cu familiile lor. Drama prin care trece acum poporul ucrainean reprezintă o durere enormă și pentru municipiul Chișinău. Declarații în acest sens au fost făcute marți de Primarul General, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale.

Edilul capitalei a ținut să sublinieze că năzuința sa, a angajaților municipali, a locuitorilor orașului și suburbiilor și a tuturor oamenilor este aceeași: „Să fie PACE, la noi acasă și în toată lumea. Este cea mai de preț dorință de care avem nevoie, iar noi trebuie să facem totul pentru ca să fie PACE!”, a mai declar Ion Ceban.

În această săptămână, Primăria Chișinău lansează expoziția „Copiii pentru pace”, unde vor fi expuse peste o mie de desene ale copiilor de la școlile de artă din oraș, cu acest mesaj sugestiv.

Totodată, în zilele de 23 și 24 februarie 2023, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean, vor fi iluminate în culorile drapelului Ucrainei câteva edificii reprezentative din capitală: Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău (Turnul de Apă), Porțile Sfinte (Arcul de Triumf), un șir de obiective electrice din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” și de pe Aleea din bd. Grigore Vieru.