Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Teatrul Municipal de Păpuși „GUGUȚĂ” - 30 de ani de la fondare

   835

Primăria Chișinău informează că duminică, 27 noiembrie, a.c., Teatrul municipal pentru copii „GUGUŢĂ" a sărbătorit 30 de ani de activitate.

De ziua sa, „GUGUȚĂ" a pregătit o mulțime de surprize micilor spectatori, printre care animatori la intrarea în teatru, dulciuri, dar şi o premieră pe măsură: Spectacolul „PikPok.online@guguță", montat în colaborare cu A.O. „Talinka" - Centrul pentru Jurnalism Independent. Ideea spectacolul a fost de învăța copiii cum să folosească internetul, cum să deosebească un adevăr de un fake, pentru a beneficia de cât mai multe informații utile.

La evenimentul aniversar a fost prezent viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, care a ținut să menționeze că prin rezultatele obținute până în prezent, Teatrul municipal „GUGUȚĂ" și-a demonstrat menirea de promotor al tradițiilor și culturii poporului nostru. Echipa de valoare pe care o are instituția, prin talent și curaj, a reușit să semene în sufletele celor mici bunătatea, mărinimia și spiritul demnității naționale.

E de menționat că, Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță" a fost fondat la 27 noiembrie 1992. Încă de la înființare a fost conceput ca fiind un teatru pentru copii cu specific național, având drept scop valorificarea și promovarea valorilor culturale ale neamului nostru.