Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Silviu Muşuc a fost propus pentru postul de şef al poliţiei municipale

   5331

La propunerea primarului general Dorin Chirtoacă, Consiliul municipal a aprobat astăzi  înaintarea candidaturii domnului Silviu Muşuc pentru funcţia de comisar adjunct al oraşului Chişinău, şef al poliţiei municipale. 
Primarul capitalei şi-a exprimat încrederea că după numirea lui Silviu Muşuc în funcţia de comisar-adjunct al Chişinăului, activitatea poliţiei municipale va reveni la normalitate, după o perioadă de mai mulţi ani, iar poliţia îşi va recăpăta demnitatea şi onoarea. „Folosindu-se de prevederile legislaţiei imperfecte referitoare la activitatea poliţiei, care stabileşte o subordonare dublă – faţă de Ministerul de Interne şi faţă de autorităţile locale, conducerea Comisariatului general de Poliţie al municipiului Chişinău a acţionat în ultimii doi ani contrar legii şi în detrimentul interesului locuitorilor municipiului Chişinău”, a menţionat Dorin Chirtoacă. „Conform practicii europene şi în situaţia în care anual municipalitatea alocă circa 100 milioane lei pentru finanţarea poliţiei municipale, instituţiile de menţinere a ordinii publice urmează a fi subordonate administraţiei locale”, a opinat primarul general. În context, Dorin Chirtoacă a spus că această candidatură a fost consultată cu conducerea Ministerului de Interne şi fracţiunile Consiliului municipal Chişinău. 
Din 2008 Silviu Muşuc a îndeplinit funcţia de şef al Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău. Anterior a activat în cadrul poliţiei municipale, inspector de sector (1989 – 2002), comisar adjunct pe ordine publică în sectorul Râşcani al municipiului Chişinău (2002 – 2006), şef al Direcţiei profilaxie a Ministerului de  Interne (2006 – 2008). Silviu Muşuc nu are relaţii de rudenie cu ex-consilierul municipal PCRM, Eduard Muşuc. 
Şeful poliţiei municipale, vicecomisar al Chişinăului, e responsabil de asigurarea ordinii publice în municipiu şi are în subordine serviciile de ordine publică din cadrul Comisariatelor de sector, regimentul „Scut” şi Secţia Poliţiei Rutiere. Şeful poliţiei municipale este numit în funcţie de către Ministrul de Interne, la propunerea Consiliului municipal Chişinău. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău