Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Serviciile municipale se află pe teren pentru înlăturarea consecințelor avariilor provocate de vântul puternic

   873

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale specializate se află în teren pentru intervenții la înlăturarea consecințelor avarierilor provocate de vântul puternic, în urma căruia au fost doborâți arbori și au fost smulse acoperișuri.

Până la ora 11:00 au fost înregistrate circa 30 de adresări privind prăbușirile de arbori, preponderent în sectoarele Centru, Botanica și Buiucani.

Primăria municipiului Chișinău face apel către locutorii și oaspeții capitalei, să dea dovadă de precauție, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale.

Cetățenii sunt îndemnați să evite deplasarea în preajma arborilor bătrâni și a șantierelor de construcție. De asemenea, automobiliștii sunt chemați să nu parcheze mașinile sub copaci.

Conform prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea de vând puternic este valabilă pe parcursul 27.03-28.03.2023, între orele 21.00-18:00. În intervalul menționat se prevede intensificări ale vântului nord-vestic în rafale până la 15-20 m/s.

Cetățenii municipiului sunt îndemnați să raporteze cazurile problematice la Dispeceratul Central Municipal, tel. 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.