Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Selectarea membrilor Consiliului Municipal al Elevilor

   1744

Primăria municipiului Chișinău informează că Direcţia generală educaţie, tineret şi sport desfășoară procesul de selectare a consilierilor în Consiliul Municipal al Elevilor din Chișinău (CME), mandatul 2022.  

Astfel, orice elev/elevă din clasele a VI - XI-a, care își face studiile în una din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, poate depune dosarul pentru a deveni membru al Consiliului Municipal al Elevilor.

Termenul-limită de depunere a actelor: 26 ianuarie 2022, ora 23:59.

CME este o structură consultativă a elevilor care este partenerul de dialog al Direcției generale educație, tineret și sport și a altor structuri și instituții cu subordonare municipală. Consiliul asigură posibilitatea elevilor de a-și exprima liber opinia despre cum personalul din sistemul educațional respectă, protejează și asigură drepturile lor, influențând astfel procesele decizionale la nivel de instituție și municipiu. 

Scopul de bază al activității CME este de a face auzită vocea elevilor despre progresele, problemele și soluțiile cu referire la toate aspectele vieții școlare, structură reprezentativă a tuturor elevilor din Chișinău care răspunde necesităților, așteptărilor și interesele acestora, fiind un mijloc prin care elevii au oportunitatea de a-și exprima liber opinia.

Pentru completarea dosarului, candidații trebuie să parcurgă următorii pași:

1. Citește cu atenție Procedura de constituire a Consiliului Municipal al Elevilor: https://cutt.ly/DIiq9ej  

2. Completează formularul online de înscriere: https://forms.gle/iEnhnb7fzEwkHgdS7

3. Expediază ACORDUL PĂRINTELUI/TUTORELUI/ÎNGRIJITORULUI (https://cutt.ly/JIiq7wG) la poșta electronică: cmechisinau@gmail.com.