Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Şedinţa CMC, din nou amânată

   1915

Primăria Chişinău respinge acuzaţiile aduse executivului de către fracţiunea PCRM din Consiliul municipiul, pe care le consideră nefondate şi iresponsabile. Prin faptul că au părăsit şedinţa CMC de astăzi, comuniştii arată că nu vor nici măcar să discute probleme importante şi complexe ale capitalei şi prin aceasta se eschivează de la răspunderea care le revine. 


Amintim că şedinţa CMC a fost convocată de către consilierii comunişti la 28 mai şi amânată pentru 2 iunie (ataşat vedeţi cererea de convocare a şedinţei). Ordinea de zi a şedinţei a fost întocmită de fracţiunea comunistă, iar proiectele de decizii sunt însoţite de note informative şi avize conform legislaţiei în vigoare. Astfel gestul de astăzi al fracţiunii PCRM este unul inexplicabil. 


Primăria nu a propus suplimentar pe ordinea de zi niciun proiect de decizie, dar a solicitat să fie audiată de către consilieri informaţie asupra patru probleme importante referitoare la mersul executării bugetului în primele 5 luni ale anului 2009, eliberarea autorizaţiei de construire pentru  sediului Parlamentului, situaţia economico-financiară a SA „Apă-Canal Chişinău”, ÎM „Regia Transport Electric” şi ÎM „Parcul Urban de Autobuze”. 


Prin faptul că fracţiunea PCRM din Consiliul municipal a refuzat să participe la şedinţă şi a părăsit sala, blochează activitatea CMC, iar această abordare denotă că nu-i pasă de problemele oraşului şi de locuitorii capitalei. „Executivul a înaintat aceste propuneri pentru a fi discutate public, transparent şi corect. Înainte de a lua o decizie, orice problemă trebuie discutată, or PCRM a refuzat să dialogheze pe subiectele respective”, a opinat primarul general Dorin Chirtoacă.


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău