Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Regia Transport Electric Chişinău la 60 de ani

   3002

Regia Transport Electric Chişinău marchează aniversarea a 60-ea de la fondarea întreprinderii. Cu această ocazie, astăzi pe străzile oraşului, pe traseul celei dintâi rute – str. Toma Ciorbă – Gara Feroviară, – a circulat primul troleibuz din Chişinău. De asemenea, unitatea de transport a fost urmată de una modernă, produsă în anul 2006, destinată inclusiv persoanelor în cărucioare. În troleibuz au urcat veterani ai întreprinderii, precum şi conducători ai unor servicii municipale. 
După cum a menţionat directorul Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, dacă acum 60 de ani primele troleibuze circulau pe un traseu de 8,8 km, în prezent reţeaua de troleibuze are o lungime de 285 km, deservind 24 de rute, care fac legătura dintre centrul oraşului cu toate celelalte sectoare, inclusiv unele suburbii. Zilnic pe străzile Chişinăului circulă circa 328 de unităţi de transport, iar în întreprindere activează peste 3 mii angajaţi. 
În context, Gheorghe Morgoci, i-a felicitat pe toţi angajaţii Regiei Transport Electric cu ocazia sărbătoririi celor 60 de ani de la fondare, exprimându-şi încrederea că acest colectiv va activa şi în continuare pentru ridicarea prestigiului întreprinderii. 
De menţionat că graţie reformelor implementate de Primăria Chişinău în domeniul transportului electric, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a manifestat intenţia de a iniţia noi proiecte în municipiu. Donatorii europeni s-au arătat deschişi de a acorda Regiei Transport Electric Chişinău un împrumut în valoare de 10 milioane Euro şi a unui grant de 3 milioane Euro, pentru procurarea a 90 de troleibuze noi şi reconstrucţia unui parc de troleibuze. 
Direcţia Relaţii  Publice,
Primaria mun. Chisinau