Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Programul evenimentelor cultural-artistice de promovare a Chișinăului la Piatra Neamț, România

   747

Primăria Municipiului Chișinău organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, România, în perioada 2-4 septembrie 2022, Festivalul „Neamț Art Festival" și „Zilele Chișinăului la Piatra Neamț". Activitățile care vor fi desfășurate au ca obiectiv promovarea patrimoniului cultural și valorificarea imaginii Chișinăului.

Astfel, timp de trei zile, locuitorii din Piatra Neamț vor avea parte de mai multe spectacole muzicale prezentate de artiști talentați din municipiul Chișinău, iar agenda evenimentelor culturale desfășurate vor avea următorul program.

În prima zi de festival, la Muzeul județean din Piatra Neamț, va avea loc vernisarea expoziției de pictură a membrilor Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, coordonator Simion Zamșa, artist plastic, profesor universitar UPS ,,Ion Creangă".

Seara, în Piața Libertății, formația ,,Vali Boghian Band" va prezenta un program de muzică Jazz Fusion.

În cea de-a doua zi a festivalului, în Piața Libertății din Piatra Neamț, Orchestra municipală de cameră ,,Camerata Chișinău", condusă de maestrul Mihai Amihalachioaie, va prezenta un concert de muzică academică pop-rock. În recital: trupa ,,Brio Sonores", Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.

Ultima zi a festivalului va încununa cu un concert de muzică academică din creația Maestrului Eugen Doga prezentat de Orchestra municipală de cameră ,,Camerata Chișinău", condusă de maestrul Mihai Amihalachioaie și soliștii: trupa ,,Brio Sonores", Mariana Bulicanu și Aliona Triboi.