SA „Termocom” va reveni în gestiunea Primăriei Chişinău

http://www.chisinau.md/ro/sa-termocom-va-reveni-in-gestiunea-primariei-chisinau-20292_237871.html

Furnizorul de agent termic din municipiu, Societatea „Termocom”, va trece din nou în gestiunea Primăriei Chişinău, conform unei hotărâri judecătoreşti din 3 noiembrie a.c.

Furnizorul de agent termic din municipiu, Societatea „Termocom”, va trece din nou în gestiunea Primăriei Chişinău, conform unei hotărâri judecătoreşti din 3 noiembrie a.c. Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei operative de la Primărie. 
Nici reprezentanţii Direcţiei asistenţă juridică a Primăriei Chişinău şi nici viceprimarul responsabil de gestionarea comlexului termo-energetic din capitală, Vladimir Coteţ, nu au fost citaţi în şedinţa de judecată în acest proces. La fel, şi directorul comercial al SA „Termocom” a spus că nu e la curent cu decizia instanţei de judecată. 
După cum a menţionat primarul general al municipiului, Dorin Chirtoacă, personal a luat cunoştinţă cu hotărârea instanţei de judecată vineri, la o întâlnire cu reprezentanţii Băncii Mondiale. În context, edilul capitalei a subliniat că în urma discuţiei avute cu reprezentanţii Băncii Mondiale, s-a convenit ca Primăria Chişinău, de comun cu organismele financiare internaţionale şi ANRE, să verifice Societăţile „CET – ” şi „CET – 2”, pentru a vedea cheltuielile reale ale acestor întreprinderi. În acest sens, pe parcursul săptămânii curente autorităţile locale vor solicita deschis CET-urilor să prezinte datele reale, pentru a vedea pentru ce plătes consumatorii. 
Amintim că SA „Termocom” este în procedura de faliment, iar anterior a fost scos la fel de către instanţa de judecată din gestiunea Primăriei. Datoriile întreprinderii „Termocom” sunt de circa 1 miliard 800 milioane lei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

23.11.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md