Primarul General, Ion Ceban, a primit în vizită o delegație din orașul Grenoble, Franța

http://www.chisinau.md/ro/primarul-general-ion-ceban-a-primit-in-vizita-o-20292_273619.html

Primarul General, Ion Ceban, a primit astăzi în vizită o delegație a municipalității din Grenoble, în frunte cu viceprimarii Emmanuel Carroz și Francoise Naturel, care se află în perioada 29 martie-04 aprilie, curent la Chișinău.

Părțile au abordat mai multe subiecte actuale pentru municipalitate, proiectele APL Chișinău pentru anul 2023, inclusiv elaborarea unei foi de parcurs în baza acordului de înfrățire pentru intensificarea cooperării pe domeniul social și cel economic dintre cele două municipalități.

În cadrul discuțiilor, Ion Ceban i-a informat pe Emmanuel Carroz și Francoise Naturel despre activitățile ce țin de organizarea de către Primărie a unor evenimente de anvergură și anume: Forumul Social Urban 2023, stabilit pentru zilele de 4-6 mai, a.c., unde vor fi puse în discuție și identificate soluții pe teme de educație, sănătate, cultură etc., precum și Festival „Te Salut, Chișinău”, desfășurat tradiționalul în perioada 15-17 iulie la Chișinău. În context, edilul capitalei a adresat oaspeților din Grenoble invitația de participare la cele două evenimente.

La rândul lor, reprezentanții municipalității din „orașul luminilor” au adresat invitația municipiului Chișinău de a participa în cadrul reuniunii culturale anuale a orașelor înfrățite cu Grenoble.

Pe durata vizitei la Chișinău, delegația din Grenoble a vizitat centrul pentru refugiații ucraineni din sectorul Râșcani, precum și zonele verzi din capitală unde au fost realizate proiecte de modernizare a acestor spații. De asemenea, oaspeții francezi s-au interesat de proiectul privind revitalizarea zonei riverane a râului Bâc și protecția împotriva inundațiilor.

E de menționat că Primăria Chișinău a semnat primul acord de înfrățire la nivel de instituție la 25 ianuarie 1977, cu Primăria orașului Grenoble, Franța.

31.03.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md