Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 14 - 20 noiembrie 2022

http://www.chisinau.md/ro/lucrari-de-intretinere-a-infrastructurii-rutiere-din-municipiul-chisinau-executa-20292_272409.html

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, 14-20 noiembrie 2022, au fost executate lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere în sectoarele orașului: asfaltare, frezarea carosabilului, plombări de carosabil și reparația canalizării pluviale.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a executat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de 5,6 mii m², cele mai mari cantități de asfalt fiind aplicate pe străzile Acad. Andrei Saharov și Dumitru Râșcanu.

Pe străzile Ion Neculce și Socoleni au continuat acțiunile de amenajare a trotuarelor în pietriș și asfalt, iar pe strada Meșterul Manole au fost frezate denivelările pe benzile de deplasare a transportului public, pe o suprafață totală de 3 mii m².

Alte lucrări de întreținere au fost executate pe străzile: Drumul Băcioiului, bd. Dacia, str. Sarmizegetusa, str. Burebista, str. Valea Crucii, str. Butucului, bd. Grigore Vieru, str. Alexandr Pușkin, str. Mitropolit Dosoftei și str. Alba Iulia.

În perioada de referință s-a lucrat și la întreținerea sistemului pluvial, fiind supuse reparației 31 de elemente ale canalizării pluviale, iar 554 grile și receptoare a apelor au fost curățate de frunze și gunoaie sau spălate.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță sau înlocuire 36 de indicatoare rutiere. Totodată, a fost aplicat marcaj rutier transversal, longitudinal și săgeți, peste 2 mii m², pe bd. Dacia, str. Sarmizegetusa, estacada Sângera și traseul Chișinău-Bubuieci. 

În legătură cu precipitațiile sporite și temperaturile reci din ultimele zile, care au format pe alocuri lapoviță, echipajele „Exdrupo" au efectuat lucrări de patrulare pe drumurile publice, presărând la necesitate material antiderapant, pentru a preveni formarea poleiului.         

21.11.2022

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md