Licitațiile nr. 7, nr. 8, nr. 9 pentru obținerea dreptului de încheiere a contractului pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului Chișinău (VIDEO)

http://www.chisinau.md/ro/licitatiile-nr-7-nr-8-nr-9-pentru-obtinerea-dreptului-20292_246438.html

Primăria Chișinău informează că astăzi au fost desfășurate trei licitații deschise (nr.7, nr.8 și nr.9) pentru obținerea dreptului de amplasare a unităților de comerț ambulant stradal pe teritoriul capitalei, pentru comercializarea presei periodice și a florilor, unde au fost adjudecate 12 locuri.

Astfel, din cele 52 loturi expuse inițial, au fost adjudecate pentru 9 presă periodică și 4 de comercializare a florilor, în valoare totală de 4,67 milioane de lei.  

Prețul inițial al loturilor scoase la concurs, a variat de la 241 mii lei până la 350 mii lei. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că în ultimii doi ani, s-a reușit  transparentizarea și legalizarea modului de adjudecare a loturilor pentru amplasarea unităților de comerț ambulant în municipiul Chișinău. Totodată, edilul capitalei a reiterat faptul că este inadmisibil să se mai ofere surse financiare într-un mod ilegal și netransparent pentru utilizarea spațiilor municipale, fără a participa la formarea bugetului local.

 

E de menționat că, până în data de 12.11.2021, în total, au fost organizate 6 licitații cu strigare (inclusiv în anul 2020), fiind încasate 52,2 milioane lei. Dintre care 2,7 mil. lei – acont achitat anterior licitației, 36,2 mil. lei – I rată, achitată până la încheierea contractului și 12,4 mil. lei – rate achitate ulterior conform graficului de achitare, anexă la contractele încheiate.

Informații despre licitațiile enunțate. 

22.11.2021

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md