Ecologii propun elaborarea unui plan de dezvoltare a mediului înconjurător în Chişinău

http://www.chisinau.md/ro/ecologii-propun-elaborarea-unui-plan-de-dezvoltare-a-mediului-inconjurator-20292_237401.html

Primarul general Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu reprezentanţii organizaţiilor de mediu care activează în municipiul Chişinău. Întâlnirea se înscrie în şirul activităţilor consacrate Zilei mondiale a protecţiei mediului înconjurător, organizate de autorităţile municipale.

Primarul general Dorin Chirtoacă a avut o întrevedere cu reprezentanţii organizaţiilor de mediu care activează în municipiul Chişinău. Întâlnirea se înscrie în şirul activităţilor consacrate Zilei mondiale a protecţiei mediului înconjurător, organizate de autorităţile municipale. 
Potrivit lui Dorin Chirtoacă, amenajarea şi salubrizarea Chişinăului este una din priorităţile administraţiei municipiului şi autorităţile capitalei sunt mândre de faptul că în ultimul timp au reuşit să aducă curăţenia în oraş la un nivel mult mai înalt. Acest lucru, în opinia primarului, i-a motivat şi pe orăşeni, care au devenit mai receptivi la problemele de salubrizare a urbei. 
Primarul general a afirmat că pentru a ajunge la nivelul dorit în ceea ce ţine amenajarea oraşului, administraţia Chişinăului trebuie să realizeze câteva obiective, printre care construirea unei fabrici de prelucrare a deşeurilor, reconstrucţia Staţiei de epurare a apei, restaurarea zonelor verzi şi curăţarea bazinelor acvatice. 
Referindu-se la alte activităţi ce ţin de protecţia mediului, Dorin Chirtoacă a subliniat că personal îşi doreşte ca pe viitor Chişinăul să rămână „oraşul din parc”, cum îl numesc străinii după ce vizitează oraşul nostru. 
Vladimir Garaba, preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste din Moldova a spus că ecologii îşi doresc stabilirea unor relaţii strânse de colaborare cu autorităţile locale, exprimându-şi speranţa că întâlnirea de astăzi va constitui un prim pas în această direcţie. 
Reprezentanţii ONG-urilor de mediu i-au înaintat primarului capitalei şi întregii administraţii municipale propuneri care, în opinia lor, ar contribui la soluţionarea problemelor ecologice cu care se confruntă Chişinăul. Printre acestea ar fi elaborarea Planului de dezvoltare a mediului, a cadastrului spaţiilor verzi, curăţarea bazinelor acvatice, amenajarea cartierelor, crearea unor centre ecologice pe lângă preturile de sector şi desfăşurarea raziilor ecologice în toate sectoarele oraşului. 
În finalul discuţiilor, părţile au stabilit că asemenea întrevederi vor avea loc cu regularitate, iar reprezentanţii ONG-urilor ecologice şi autorităţile municipale vor intensifica relaţiile de colaborare şi vor atragere tot mai multe persoane în acţiunile de mediu organizate în Chişinău. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

05.06.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md