Dorin Chirtoacă a participat la conferinţa anuală a pedagogilor

http://www.chisinau.md/ro/dorin-chirtoaca-a-participat-la-conferinta-anuala-a-pedagogilor-20292_239185.html

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la Conferinţa municipală a cadrelor didactice cu genericul: „Dezvoltarea învăţământului prin asigurarea accesului la o educaţie de calitate”.

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la Conferinţa municipală a cadrelor didactice cu genericul: „Dezvoltarea învăţământului prin asigurarea accesului la o educaţie de calitate".

Edilul capitalei, a adresat un mesaj de salut participanţilor la conferinţă, subliniind că profesorii, învăţătorii şi educatorii vor avea în continuare un rol decisiv în ceea ce priveşte direcţia de dezvoltare a municipalităţii. „Graţie dumneavoastră şi tuturor intelectualilor, avem o dinamică progresivă în ultimii 5 ani", a menţionat Dorin Chirtoacă.

În cadrul forului au fost abordate aspecte ce ţin de problemele, realizările, sferei educaţionale la nivel de administraţie publică locală. Un deziderat pentru municipalitate rămâne a fi asigurarea accesului la educaţia de calitate, dar şi continuarea reformelor care necesită a fi implementate.

Un eveniment aparte, a fost festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi şi antrenori din municipiul Chişinău, care au participat la Jocurile Olimpice de vară de la Londra. De premii băneşti au beneficiat: Cristina Iovu - medalia de bronz la haltere, Zalina Marghieva - locul 8 la aruncarea ciocanului, Sergiu Toma - locul 9 la judo, Dan Olaru, cel mai tânăr participant la proba de tir cu arcul, precum şi antrenorii: Sergiu Creţu, Maxim Cojocaru, Vasile Colţa, Irina Cecanova.

În anul 2012, pentru sfera educaţiei, în bugetul municipal au fost prevăzuţi circa 1,1 miliarde lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

 

24.08.2012

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md