Comisariatul general de Poliţie a retras postul de poliţie din incinta Primăriei municipiului Chişinău

http://www.chisinau.md/ro/comisariatul-general-de-politie-a-retras-postul-de-politie-din-20292_237395.html

În dimineaţa zilei de astăzi, 29 mai a.c., postul de poliţie de la intrarea în Primăria municipiului Chişinău a părăsit instituţia. Autorităţile locale îşi exprimă îngrijorarea în legătura cu acţiunea unilaterală şi inexplicabilă a Ministerului Afacerilor Interne

În dimineaţa zilei de astăzi, 29 mai a.c., postul de poliţie de la intrarea în Primăria municipiului Chişinău a părăsit instituţia. 
La ora 7.00, venit la serviciu, şeful Direcţiei Administrative a Primăriei, Nicolae Manastârli a aflat de la un reprezentant al Regimentului de Patrulă şi Santinelă „Scut” că potrivit unei indicaţii a conducerii Comisariatului General, postul de poliţie urmează a fi retras. 
Până la ora difuzării acestui comunicat, Primăria n-a fost înştiinţată oficial despre aceasta. Contactat telefonic de şeful Direcţiei Administrative, Constantin Avornic, comandantul Regimentului de Patrulă şi Santinelă „Scut” a comunicat că există o indicaţie din partea comisarului municipiului Chişinău, Eugen Axentiev, despre retragerea postului de poliţie de la Primăria capitalei. Comisarul a fost convocat la şedinţa de astăzi a Consiliului Municipal Chişinău pentru a prezenta explicaţii. 
Având în vedere că este finanţată de Consiliul municipal Chişinău şi asigură ordinea publică în municipiu, poliţia municipală a avut în permanenţă un post în incinta Primăriei capitalei. 
Primăria municipiului Chişinău îşi exprimă îngrijorarea în legătura cu acţiunea unilaterală şi inexplicabilă a Ministerului Afacerilor Interne, în condiţiile în care Primăria şi Consiliul Muncipal Chişinău îşi onorează obligaţiile pe care le are faţă de poliţie asigurând finanţarea integrală a acesteia,  recent alocând şi mijloace suplimentare pentru procurarea de uniforme noi. 
Pentru moment, activitatea instituţiei nu este afectată. Pe parcursul zilei Direcţia administrativă a primăriei va identifica soluţii pentru asigurarea în continuare a pazei instituţiei. 
Menţionăm însă că, în conformitate cu legea, menţinerea ordinii publice pe întreg teritoriul municipiului Chişinău, inclusiv la Primăria capitalei şi în incinta acesteia, rămâne a fi în continuare în sarcina poliţiei municipale. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

29.05.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md