Banca Mondială e dispusă să realizeze un studiu privind situaţia din domeniul energetic în municipiu

http://www.chisinau.md/ro/banca-mondiala-e-dispusa-sa-realizeze-un-studiu-privind-situatia-20292_237385.html

Primarul general Dorin Chirtoacă i-a primit astăzi pe experţii proiectului „Energetic II”, susţinut de Banca Mondială.

Primarul general Dorin Chirtoacă i-a primit astăzi pe experţii proiectului „Energetic II”, susţinut de Banca Mondială. În cursul întrevederii cu Doina Vişa, ofiţer superior în cadrul proiectului şi Sandu Ghidirim, expert în domeniul energetic, au fost abordate mai multe aspecte ale problemei privind asigurarea cu energie termică a municipiului Chişinău. 
Potrivit primarului general, pentru moment cea mai bună soluţie în vederea rezolvării problemelor ce ţin de activitatea SA „Termocom” este încheierea procesului de reorganizare şi revenirea întreprinderii în subordinea autorităţilor municipale. Dorin Chirtoacă a menţionat că în asemenea situaţie îşi poate asuma întreaga responsabilitate pentru activitatea societăţii, inclusiv problema privind datoriile istorice. Şeful administraţiei municipale a mai subliniat că o soluţie ar fi şi renunţarea Guvernului la practica de a folosi „Termocom”-ul drept „armă politică îndreptată împotriva autorităţilor Chişinăului”. 
Referindu-se la contorizarea energiei termice în Chişinău, primarul general a afirmat că deocamdată cea mai adecvată metodă este tarifarea pe metru pătrat, deoarece instalarea contoarelor individuale nu e posibilă din punct de vedere tehnic. 
În acest sens, părţile au discutat posibilitatea efectuării unui studiu prin instalarea unor coloane şi contoare în câteva blocuri din diferite sectoare ale oraşului, pentru a vedea dacă soluţia este bună sau nu. 
În context, experţii proiectului „Energetic II” au solicitat deschidere din partea autorităţilor municipale pentru a efectua un audit tehnic şi financiar la societatea „Termocom”. Totodată, în curând ar putea fi anunţat un concurs pentru selectarea unui expert care să realizeze un studiu privind situaţia în ansamblu în domeniul energetic, dar şi capacitatea populaţiei de a cumpăra aceste resurse energetice. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

23.05.2008

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md