APL Chișinău, în comun cu IGSU și cu administrația IP LT „Liviu Deleanu” continuă să monitorizeze situația în cadrul instituției, după producerea incendiului din 5 aprilie, a. c.

http://www.chisinau.md/ro/apl-chisinau-in-comun-cu-igsu-si-cu-administratia-20292_276348.html

Primăria Municipiului Chișinău, împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și administrația IP Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”, continuă să monitorizeze situația din cadrul instituției educaționale, după incendiul produs vineri, 5 aprilie 2024.

Comisia pentru Situații Excepționale a sectorului Buiucani a decis că în perioada 8-12 aprilie 2024, procesul educațional în cadrul liceului „Liviu Deleanu” să fie desfășurat de la distanță, în format online.

Măsura a fost luată în scopul înlăturării consecințelor incendiului, pentru igienizarea spațiilor și reparații curente.

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a informat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale că astăzi urmează să fie evaluate pagubele, iar administrația școlii să vină cu un plan de activitate educațională, dar și cu un plan de acțiuni în contextul necesităților de reparație și costurile pe aspectul dat.

Totodată, IGSU urmează să vină și cu un raport privind cauzele producerii incendiului.

Amintim că incendiul s-a produs la subsolul instituției și s-a extins la un depozit de la etajul 1. La fața locului au intervenit 10 echipaje ale pompierilor.

Niciun elev nu a avut de suferit, toți fiind imediat evacuați din clădirea liceului. 

08.04.2024

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md