Amplasarea de noi gherete a fost suspendată

http://www.chisinau.md/ro/amplasarea-de-noi-gherete-a-fost-suspendata-20292_237863.html

Măsura va fi aplicată până la aprobarea unui nou Regulament privind organizarea teraselor de vară şi amplasarea gheretelor comerciale pe teritoriul municipiului Chişinău.

Potrivit unei dispoziţii a primarului general Dorin Chirtoacă, amplasarea de noi gherete în oraşul Chişinău a fost suspendată. Măsura va fi aplicată până la aprobarea unui nou Regulament privind organizarea teraselor de vară şi amplasarea gheretelor comerciale pe teritoriul municipiului Chişinău. Totodată, solicitările persoanelor fizice şi juridice referitoare la instalarea gheretelor, depuse până la aprobarea dispoziţiei respective, vor fi examinate în conformitate cu legislaţia în vigoare. 
Până la aprobarea noului regulament, municipalitatea va prelungi activitatea gheretelor care dispun deja de autorizaţii de funcţionare în acest sens, a anunţat viceprimarul Mihai Furtună, în cadrul şedinţei operative de la Primărie. În acelaşi timp, Primăria va face o inventariere a tuturor unităţilor comerciale, deoarece multe gherete au o suprafaţă care depăşeşte 12 metri pătraţi, după cum prevede legisaţia. Actualmente în capitală sunt circa 4200 de gherete, dintre care 1700 sunt amplasate în pieţele comerciale din oraş. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a menţionat experienţa altor oraşe mari, care demonstrează că asemenea unităţi comerciale precum gheretele, de-a lungul anilor au dispărut. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău

16.11.2009

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md