Acțiune de plantare a arborilor în Parcul „La Izvor”

http://www.chisinau.md/ro/actiune-de-plantare-a-arborilor-in-parcul-la-izvor-20292_273498.html

Sâmbătă, 18 martie, curent, în Parcul „La Izvor”, tinerii de la Centrele Municipale de Tineret au sădit arbori decorativi (sakura) în perimetrul unei zone centrale din parc, denumită generic - „Aleea Tinerilor”. Este prima activitate din șirul de acțiuni planificate, în contextul declarării de Primăria Chișinău a anului 2023 - Anul Tineretului în Municipiul Chişinău.

Alături de tineri, la acțiunea de plantare, a participat Primarul General, Ion Ceban, reprezentanții preturii sectorului Buiucani, precum și ai subdiviziunii de gospodărire a spațiilor verzi din capitală.

Tot aici, cu participarea tinerilor și voluntarilor au fost sădiți arbori de salcie, paltin și salcâm.

În acest context, edilul capitalei, a menționat că autoritățile municipale desfășoară continuu activități menite să modernizeze infrastructura şi spaţiile verzi ca să fie atractive şi confortabile pentru locuitorii și oaspeții capitalei. Iar prin acțiunile realizate și investițiile făcute, în ultima perioadă, Parcul „La Izvor” reprezintă cartea de vizită a orașului Chișinău.

E de menționat că, pe parcursul anului curent, municipalitatea a planificat să realizeze activități de plantare a 60 mii de arbori și arbuști în zonele de parc, scuaruri și alei.

18.03.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md