1700 de computere au fost donate școlilor din capitală

http://www.chisinau.md/ro/1700-de-computere-au-fost-donate-scolilor-din-capitala-20292_273620.html

Instituțiile educaționale din capitală și suburbii vor beneficia de 1700 de computere destinate procesului de instruire.

O donație în acest sens, a fost oferită astăzi către Primăria Municipiului Chișinău de Asociația Obștească Alianța Națională YMCA (Young Men's Christian Association), în cadrul unei ceremonii oficiale desfășurate la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”.

Tehnica va fi utilizată în scop educativ, pentru a facilita accesul rapid la informație, dezvoltarea competențelor digitale, stimularea creativității și a spiritului inovativ al tinerei generații.

Prezent la eveniment alături de managerii instituțiilor educaționale, Primarul General, Ion Ceban, a apreciat contribuția Asociației YMCA în cadrul parteneriatului existent cu APL Chișinău.

„Aduc sincere mulțumiri din numele municipalității, al elevilor, profesorilor pentru această donație, care este un suport substanțial pentru instituțiile noastre educaționale.

Suntem convinși că această colaborare nu se va opri aici și că Alianța Națională YMCA va rămâne în continuare un partener devotat al Primăriei municipiului Chișinău”, a menționat edilul capitalei.

Lotul de tehnică va distribuit în instituțiile educaționale din orașul Chișinău (1300 calculatoare) și în suburbii (400 calculatoare).

Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA din Republica Moldova au încheiat un Memorandum de colaborare.

E de menționat că prin această donație, YMCA își reafirmă angajamentul față de comunitatea din Chișinău, iar această inițiativă va avea un impact pozitiv în viața elevilor și a celor care vor beneficia de aceste calculatoare.

01.04.2023

© 2024. Pagina oficială a Municipiului Chișinău. Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de Brand.md