Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, se află în vizită la Sankt Petersburg, Rusia

   1471

Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită oficială în orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Miercuri, edilul capitalei a avut o întrevedere cu Guvernatorul orașului, Alexandr Beglov. Cei doi oficiali au discutat diverse subiecte actuale pentru ambele părți, precum și despre proiectele comune ale administrațiilor de orașe, care pot fi realizate în perspectivă.  

Ion Ceban a ținut să remarce că administrația orașului Sankt Petersburg a oferit un ajutor important în procesul de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului și a Strategiei de dezvoltare socio-economică și teritorială a municipiului Chișinău, documente la care s-a lucrat mult pe parcursul anului 2021.

Totodată, e de menționat că specialiștii de la Institutul de proiectare și amenajare urbană și dezvoltarea infrastructurii, din subordinea administrației orașului Sankt Petersburg oferă consiliere municipiului Chișinău în diverse proiecte de amenajare a orașului, precum și la elaborarea Planului Urbanistic General.

Pe parcursul anului trecut, mai multe delegații din capitala de nord a Rusiei au vizitat Chișinăul și au lucrat împreună cu funcționarii Primăriei Chișinău pentru diferite proiecte aflate în desfășurare.

În prezent, administrația municipală are mai multe idei privind colaborarea cu Sankt Petersburgul, în special pe domeniul economic și cel cultural.

Ion Ceban a făcut invitații reprezentanților administrației orașului Sankt Petersburg pentru participarea la Forumul Economic pe care Primăria intenționează să-l desfășoare în anul curent, în scopul atragerii investitorilor. Mai mult, părțile au discutat și despre posibilitatea organizării Zilelor Chișinăului în orașul Sankt Petersburg, unde se prevede invitarea/implicarea conaționalilor noștri stabiliți în capitala de nord a Rusiei.

În anul 2021, municipiul Chișinău și orașul Sankt Petersburg au semnat un Acord de colaborare în domeniul social-economic și cultural, pentru anii 2021-2024.