Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a vizitat la Erevan două acceleratoare de afaceri

   991

Primarul General, Ion Ceban, care își continuă vizita de lucru în Armenia,  a vizitat miercuri, împreună cu delegația de la Primărie, două acceleratoare importante de la Erevan.

Primul obiectiv vizitat este Centrul TUMO, destinat dezvoltării și implicării copiilor și tinerilor interesați de tehnologiile creative, unde beneficiarii însușesc abilități inovative.

Este un program educațional gratuit pentru adolescenții interesați de propria învățare.

Programul este alcătuit din activități de auto-învățare, ateliere și laboratoare de proiect care se axează pe 14 obiective de învățare.

Al doilea proiect vizitat de delegația de la Primăria Chișinău este Orașul Ingineresc, un Hub, unde activează 15 companii de profil.

Inginerii au posibilitatea să-și aprofundeze cunoștințele, să vină cu proiecte noi, dar și să producă lucruri inovative care sunt solicitate în întreaga lume.

Pe teritoriul Orașului Ingineresc activează și o Catedră universitară, unde studenții sunt antrenați pentru stagii de practică, dar și pentru a se angaja în proiect.

Primarul General a declarat că municipalitatea este interesată de astfel de proiecte, având în vedere că la etapa actuală au loc pregătiri pentru deschiderea centrelor municipale de startup-uri - Incubatoare municipale de afaceri.

În context, Ion Ceban a invitat reprezentanții celor două Centre inovative la o colaborare cu APL Chișinău, pentru schimb de experiență și preluarea de bune practici.

Amintim că zilele trecute, Primarul de Chișinău a avut întrevederi cu conducerea orașului Erevan, în frunte cu Tigran Avinyan, precum și cu șeful grupului de prietenie Republica Moldova – Armenia, șeful Comisiei parlamentare juridice și mai mulți deputați care fac parte din majoritatea parlamentară a Legislativului Armeniei.