Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului israelian, Amir Ohana

   1111

Primarul general, Ion Ceban, care se află într-o vizită oficială în Israel, a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului (Knesset), Amir Ohana.

Cei doi oficiali au discutat despre obiectivele prioritare ale Chișinăului, despre buna colaborare pe care o are municipalitatea cu membrii Comunității Evreiești din capitală și despre proiectele comune.

 În altă ordine de idei, Ion Ceban  a mulțumit conducerii statului Israel pentru ajutorul oferit municipalității în perioada crizei refugiaților și despre implicarea în gestionarea și ajutorarea evreilor și a altor etnii care au sosit din Ucraina la Chișinău.

Edilul capitalei a transmis oficialului israelian invitația pentru participare la evenimentele dedicate comemorării victimelor Holocaustului și cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la Pogromul din Chișinău. Evenimentele vor fi organizate la Chișinău, în perioada 20-21 aprilie, a. c.

La fel, a fost transmisă invitația la Forumul Social, care va fi organizat de municipalitate la Chișinău, în perioada 4-6 mai 2023.