Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Ierusalimului, Meir Porush

   906

Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Ierusalimului și al Tradițiilor Evreiești, Meir Porush.

Discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe mai multe subiecte, precum: Planul urbanistic zonal Chișinău, conservarea și puterea în valoare a patrimoniului, inclusiv a celui evreiesc, reabilitarea clădirilor și spațiilor, păstrarea tradițiilor etc.

Ion Ceban a menționat despre obiectivele realizare la Chișinău, care au o importanță majoră pentru comunitatea evreiască, inclusiv reabilitarea Parcului „Alunelul”, a scuarului din Calea Orheiului, spațiul verde din strada Ierusalim etc.

Edilul capitalei și-a exprimat intenția ca municipalitatea, împreună cu membrii comunității evreiești, să realizeze inventarierea monumentelor istorice și confecționarea plăcilor informative pentru locurile vechi reprezentative și cu importantă încărcătură istorică din oraș.

În contextul realizării Planului Urbanistic General și a Planului Urbanistic Zonal, Primarul de Chișinău a lansat o invitație experților din Israel pentru o colaborare pe acest aspect.

Totodată, informăm că miercuri seara, Primarul General a avut o întrevedere cu Rabinul Principal al Zidului de Vest al Locurilor Sfinte ale Ierusalimului, Shmuel Rabinovitch. Ulterior, cei doi oficiali s-au rugat împreună la Zidul Plângerii. Ion Ceban a mulțumit pentru acest gest simbolic din numele tuturor cetățenilor municipiului Chișinău.

De asemenea, miercuri, Primarul de Chișinău a vizitat Biserica Sfântului Mormânt, unde a discutat cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarh al Sfintei Cetăți a Ierusalimului.