Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul General a avut întrevederi cu delegații participante la reuniunea CORLEAP

   1034

Primarul General, Ion Ceban a participat la evenimentul dedicat celor 30 de ani de la crearea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, organizat de Reprezentanța permanentă a României pe lângă Consiliul Europei. Evenimentul a avut loc miercuri, la Strasbourg, în cadrul reuniunii Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CORLEAP).

Edilul capitalei a menționat că Chișinăul are relații de colaborare cu mai multe Consilii Județene, precum și cu alte autorități din România, iar împreună s-a reușit ca în ultimii ani să fie realizate diverse proiecte culturale, inclusiv de infrastructură pe ambele maluri ale Prutului. În context, Ion Ceban a mulțumit colegilor români pentru suportul oferit Republicii Moldova.

De asemenea, în cadrul reuniunii CORLEAP, în calitate sa de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Ion Ceban alături de reprezentanții CALM, o întrevedere cu delegația din Olanda. Discuția s-a axat pe situația din Republica Moldova și necesitatea reformei APL, precum și despre o colaborare care o putem avea în viitor cu autoritățile din Olanda.

E de menționat că în aceste zile, Primarul General, Ion Ceban, în calitate de președinte al delegației Republicii Moldova la CORLEAP, a avut întrevederi cu reprezentanți acestui for, unde a prezentat situația democrației locale din Republica Moldova, dar și poziția Primăriei Chișinău în ce privește reforma APL-urilor și procesul de descentralizare.