Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria invită opinia publică să se expună asupra iniţiativei privind interzicerea amplasării de noi gherete în Chişinău

   1921

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, pretorii de sector şi conducătorii unor subdiviziuni municipale s-au expus asupra iniţiativei primarului general privind suspendarea activităţii de amplasare de noi gherete în capitală. 
Responsabilii au susţinut proiectul de dispoziţie elaborat de Primăria Chişinău, menţionând că trebuie elaborat un act normativ prin care să se interzică instalarea de noi gherete, dar şi să fie stabilit un mecanism pentru evacuarea unităţilor comerciale amplasate ilegal, a celor care nu corespund normelor arhitecturale sau care activează ilegal. Arhitectul-şef al oraşului, Vlad Modârcă, a afirmat că la elaborarea Regulamentului privind amplasarea gheretelor se va ţine cont de solicitările preturilor de sector şi a locuitorilor urbei. Potrivit lui Modârcă, tendinţa autorităţilor locale este ca în următorii ani în Chişinău să activeze doar gheretele în care se comercializează presa periodică. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a spus că înainte ca autorităţile municipale să decidă stoparea activităţii unor gherete existente, să fie analizată problema în ansamblu, inclusiv ţinând cont de faptul că aceste unităţi economice acordă locuri de muncă pentru foarte multe persoane. Primarul de Chişinău a apreciat evoluţia pieţelor de flori, care corespund aspectului arhitectural, menţionând totodată că persoanele care activează aici trebuie obligatoriu să aibă încheiate contracte de muncă. 
Primăria municipiului Chişinău invită în continuare opinia publică să-şi expună părerea referitor la proiectul de dispoziţie a primarului general „Cu privire la suspendarea activităţii de amplasare a gheretelor în intravilanul municipiului Chişinău”. Locuitorii oraşului îşi pot exprima opiniile la acest subiect, expediind mesaje la adresa electronică: drp@pmc.md sau la următorul număr de telefon: 201-709 . De asemenea, puteţi comenta acest proiect pe www.chisinau.md, la rubrica „ Adaugă comentariu ”. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău