Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinăului se pregăteşte pentru sezonul estival

   1836

Şeful Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Eliferie Hăruţă a spus că săptămâna trecută au început pregătirile locurilor de agrement către sezonul estival. Pe plajele din Chişinău se instalează bănci noi, iar cele existente sunt reparate şi vopsite. Serviciile responsabile vor mai repara cabinele  de schimb şi apeductele afectate în timpul iernii. Lucrările vor fi finalizate până la 25 mai a.c. Hăruţă a mai spus că şi în acest sezon, la fel ca şi în ultimii 10 – 12 ani, Asociaţia nu dispune de surse financiare pentru reînnoirea nisipului de pe plaje. 
În context, primarul general a solicitat subdiviziunilor de resort identificarea unei soluţii pentru reînnoirea nisipului de pe malurile bazinelor acvatice. Dorin Chirtoacă a subliniat necesitatea ca toate utilităţile să fie la dispoziţia cetăţenilor şi a dispus ca în zonele de agrement din capitală să funcţioneze toate instalaţiile, iar salubrizarea teritoriului să se facă în timp util. 
Referindu-se la pregătirea oraşului către sezonul estival, şeful administraţiei municipale a dat indicaţii ca lucrările de asfaltare şi marcaj a străzilor din Chişinău, care au început acum o lună, să fie executate cât mai calitativ. Primarul a ţinut să afirme că personal va verifica calitatea reparaţiilor drumurilor. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău