Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău va prelua controlul asupra activităţii SA „Termocom”

   2198

Începând cu data de 3 noiembrie a.c., a încetat procesul de insolvabilitate al SA „Termocom” şi întreprinderea furnizoare de agent termic din municipiu va reveni în gestiunea Primăriei Chişinău. 
După cum a declarat în cadrul şedinţei operative viceprimarul Mihai Furtună, hotărârea instanţei de judecată prevede menţinerea în funcţia de manager al întreprinderii a actualului administrator, Dionisie Antocel. Totodată, Primăria Chişinău va delega reprezentantul său în cadrul consiliului de administraţie al Societăţii „Termocom”. 
În context, primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă a menţionat că în urma respectivei decizii judecătoreşti, problema tarifului pentru căldură nu mai interesează pe nimeni, în condiţiile în care zilnic SA „Termocom” înregistrează pierderi între 1 – 2 milioane lei. Potrivit primarului general, pentru a depăşi situaţia actuală, întreprinderea furnizoare de agent termic poate prelua modelul de gestionare al SA „Apă-Canal Chişinău”. Deşi cele două societăţi sunt asemănătoare după modul de funcţionare şi se confruntau cu probleme similare, o gestionare bună a premis Întreprinderii „Apă-Canal” să revină la normalitate, în pofida pierderlor pe care le înregistrează. 
În aceeaşi ordine de idei, Dorin Chirtoacă a informat că pentru sezonul de termificare 2009 – 2010 va solicita Consiliului municipal Chişinău prelungirea dosarelor pentru acordarea compensaţiilor nominative pentru consumul de agent termic. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău