Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău și Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA) identifică noi proiecte de colaborare sub aspect social

   1018

Primarul General, Ion Ceban a avut luni o întrevedere cu  Vicepreședintele Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TIKA), Mahmut ÇEVİK, cu E.S. Ambasadorul Republicii Turcia la Chișinău, Mustafa Uygar SERTEL și cu Coordonatorul TIKA în țara noastră, Selda ÖZDENOĞLU.

Pe parcursul ultimilor ani, Primăria Chișinău și TIKA au realizat împreună un șir de proiecte pe teritoriul orașului, inclusiv de infrastructură și obiective sociale. Totodată, e de remarcat că Agenția Turcă a venit și cu un suport important pentru refugiați, fiind printre primii parteneri care s-au implicat, alături de autoritățile municipale pentru crearea condițiilor de găzduire a cetățenilor ucraineni, care au fugit din calea războiului.

Părțile au discutat despre proiectele deja realizate, precum și despre inițierea de noi colaborări.

Edilul capitalei a mulțumit oaspeților pentru buna colaborare cu TIKA, începând din anul 2020, de când, prin implicare financiară comună, s-a reușit realizarea următoarelor proiecte:

  • Amenajarea Aleii Pictorilor din Parcul Catedralei,
  • Reabilitarea Centrului Comunitar pentru Copii și Tineri „CREATIV”;
  • Amenajarea elementelor covorului național pe aleea bd. Grigore Vieru;
  • Donarea de ajutoare și colete pe perioada crizei refugiaților.