Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău respinge acuzaţiile Fracţiunii PCRM din Consiliul municipal

   2048

În legătură cu acuzaţiile reprezentanţilor fracţiunii PCRM din Consiliul municipal Chişinău referitoare la pregătirea oraşului către sezonul rece, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări: 
Debranşarea celor 2 cazangerii ale Societăţii „Apă-canal Chişinău” se datorează datoriei de 11 milioane a furnizorului de apă şi canalizare faţă de SA „Moldova-Gaz”. Formarea datoriei a fost cauzată de neracordarea tarifelor la agentul termic livrat de Întreprinderea „Apă-Canal” la preţul real şi menţinerea acestuia la nivelul de 233 lei/Gicacaloria, de către fosta majoritate din CMC. 
Primăria Chişinău respinge catogoric orice încercare de manipulare a opiniei publice prin introducerea în discuţia publică a ideii de nepregătire a oraşului către sezonul rece şi neimplicarea autorităţilor locale în soluţionarea problemelor ce ţin de conectarea fondului locativ la sistemul centralizat de încălzire. Din punct de vedere tehnic, municipiul are o pregătire bună al treilea an la rând. Toate grădiniţele, şcolile şi instituţiile medicale din Chişinău au fost conectate la gentului termic. În urma implicării Primăriei Chişinău, a fost soluţionată şi problema cazangeriilor SA „Apă-Canal”, iar în cartierele Aeroport, Codru şi Costiujeni a fost reluată livrarea căldurii. 
Considerăm drept neserioase acuzaţiile venite acum exact din partea celor care ani la rând au gestionat municipiul, inclusiv Societatea „Apă-Canal”, contribuind la familentarea acesteia, cu scopul de a obţine beneficii electorale. Or, rolul unei întreprinderi care furnizează un serviciu vital pentru municipiul Chişinău este mult mai important, decât acela de a face jocul unui partid aflat vremelnic la putere. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău