Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primăria Chișinău califică deconectarea obiectivelor SA „Apă-Canal Chișinău” de la energia electrică drept presiuni asupra APL și cheamă autoritățile statului la dialog, pentru a depăși situația existentă

Primăria Chișinău califică deconectarea obiectivelor SA „Apă-Canal Chișinău” de la energia electrică drept presiuni asupra APL și cheamă autoritățile statului la dialog, pentru a depăși situația existentă

   868

Primăria Municipiului Chișinău califică drept ilegale acțiunile privind deconectarea obiectivelor SA „Apă-Canal Chișinău” de către distribuitorul de energie electrică și cheamă Guvernul la dialog, pentru a identifica soluții de depășire a problemelor existente, pentru a nu lăsa Chișinăul fără apă și pentru a nu admite falimentarea operatorului municipal de apă și canalizare.

Primarul General, Ion Ceban, a declarat că inițiativele APL Chișinău de redresare a situației la SA „Apă-Canal Chișinău” au fost condamnate de către actuala guvernare, iar consilierii PAS au atacat la Procuratură deciziile Primăriei care puteau fi o soluție pentru depășirea crizei existente.

„Sunt lucruri strategice și vitale pentru oameni. Primăria și întreprinderile municipale și-au onorat mereu obligațiunile. De ce sunt aplicate asemenea presiuni când am informat la toate nivelele că situația SA „Apă-Canal Chișinău” se poate agrava?”, a menționat edilul.

APL Chișinău va informa în continuare instituțiile internaționale despre presiunile la care sunt supuse entitățile municipale.

În ultimele săptămâni au fost deconectate de la sursa de energie electrică 8 obiective importante ale operatorului de apă și canalizare, iar astăzi urmează să fie deconectate și altele.