Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pretorii de sector au raportat primarului despre proiectele aflate în desfășurare

   1652

Primarul general, Ion Ceban, a convocat astăzi o ședință operativă cu participarea pretorilor, unde au fost prezentate informații privind stadiul de implementare a proiectelor de actualitate, aflate în desfășurare în municipiul Chișinău.

Ședința s-a desfășurat în regim online, iar subiectele abordate s-au referit la nivelul de executare a proiectelor de infrastructură, inclusiv renovarea pasajelor subterane, precum și cele privind reabilitarea zonelor și spațiilor verzi din cele 5 sectoare ale urbei.

De asemenea, responsabilii s-au referit la activitățile de pregătire, pentru lansarea în perioada următoare a proiectului de reabilitare a străzii Albișoara și a proiectului de curățire a albiei râului Bâc, realizat etapizat, pentru evitarea inundării arterei de circulație pe perioada ploilor torențiale.

Primarul general a menționat că executivul și-a propus organizarea periodică a ședințelor cu participarea pretorilor, în contextul în care la nivel de sectoare sunt în desfășurate circa 10-15 proiecte mari, iar cetățenii au dreptul să cunoască etapele de executare și termenele de finalizare a lucrărilor pe fiecare obiectiv.

De asemenea, edilul capitalei a solicitat responsabililor să gestioneze situația privind salubrizarea și menținerea curățeniei în spațiile de la intrările în oraș. „Inscripțiile arhitecturale cu denumirea Chișinău trebuie să fie vizibile. Iar pentru a le aduce în ordine nu sunt necesare cheltuieli mari. Un gospodarul bun de la poartă se cunoaște", a conchis Ion Ceban.