Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Platforma „Educație online” a fost completată cu extensia „educatieinteractiva.md”

   3900

Primăria Municipiului Chișinău informează că biblioteca digitală „Educațieonline.md” a fost completată cu o nouă extensie: www.educatieinteractiva.md, destinată profesorilor, elevilor și părinților din învățământul general.

Conținuturile nou create pot fi utilizate gratuit, în baza unui cont care poate fi creat foarte simplu. Interfața este intuitivă, ușor de utilizat, fiecare activitate fiind însoțită de un scurt tutorial video cu explicații suplimentare.

Astfel, prin utilizarea instrumentului interactiv, cadrele didactice pot transforma procesul de predare-învățare-evaluare într-o experiență de dezvoltare a gândirii critice, interactivă, creativă și centrată pe nevoile elevului.  

De asemenea, elevul poate să-și testeze cunoștințele, să exerseze propriul ritm și să însușească materialul predat într-un mod interactiv și distractiv.

Totodată, fiecare părinte cu copii de vârstă școlară, devine un partener de încredere al școlii, exersând împreună cu copilul, în mediul familial, materialul predat în clasă.

Extensia este disponibilă în limbile română și rusă.

E de menționat că în toamna anului 2022 au fost desfășurate peste 120 de activități de formare în întreaga republică, prin intermediul formatorilor locali și a colaborării cu  OLDSI-urile la nivel de raioane. Ca rezultat al instruirilor enunțate, extensia www.educatieinteractiva.md are peste 13600 de utilizatori înregistrați și peste 31000 de activități create la toate disciplinele, de la nivelul preșcolar la treapta liceală.

În decembrie 2022, DGETS a obținut un grant în valoare de 20 000 USD de la PNUD Moldova cu scopul de a diversifica extensia și a crea conținut digital interactiv la disciplina Fizica pentru toate clasele, în limbile română și rusă. Grantul a fost acceptat la ședința CMC din 12 decembrie 2022. Până la finalul lunii martie 2023 vor fi create module interactive cu acces deschis pentru toate cadrele didactice din Republica Moldova.

În luna februarie va fi lansată aplicația mobilă www.educatieinteractiva.md care va permite elevilor să utilizeze activitățile interactive direct de pe telefoanele mobile.

Extensia www.educatieinteractiva.md, ca parte integrală a Bibliotecii digitale „Educație online”, a fost lansată de Direcția generală educație, tineret și sport, pe 12 noiembrie 2022, în cadrul Evenimentului de lansare „Educație interactivă – Tradiție și inovație la un click distanță”, la care au participat 225 de formatori locali din Chișinău și din diverse regiuni ale țării.