Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 50 de mii de persoane au primit compensaţii pentru călătorie în transportul public

   2655

În luna octombrie, Primăria Chişinău a acordat peste 50 mii de compensaţii nominative pentru călătorie în transportul public. În total, până acum Direcţia generală asistenţă socială a înregistrat 58.884 de cereri privind acordarea compensaţiilor. Celelalte solicitări vor fi prelucrate, iar pe parcursul săptămânii curente banii vor fi transferaţi Centrului de Poştă Chişinău pentru acordarea compensaţiilor. Persoanele care nu au reuşit încă să depune actele pentru a beneficia de ajutor financiar la călătorie în transportul public, pot face acest lucru şi în continuare. 
Potrivit Eugeniei Ceban, director al Direcţiei generale asistenţă socială, în mare parte compensaţii au primit pensionarii, invalizii, şomerii şi persoane socialmente vulnerabile. Ajutorul financiar în mărime de 70 de lei pentru călătorie în transportul public se acordă odată cu pensia lunară. 
Pentru a beneficia de compensaţie la transport, pensionarii urmează să prezinte Direcţiei asistenţă socială de sector următoarele acte: cererea, copia buletinului de identitate sau a paşaportului de tip sovietic şi legitimaţia de pensionar. În acelaşi timp, persoanele care nu sunt la evidenţa Direcţiei asistenţă socială trebuie să mai prezinte şi un certificat privind mărimea pensiei. Invalizii vor prezenta: buletinul de identitate şi certificatul de invaliditate. Persoanele angajate în câmpul muncii, cu un venit mediu lunar mai mic de 1450 de lei prezintă certificatul despre salariu, iar şomerii – certificatul de şomer, eliberat de Agenţia de ocupare a forţei de muncă. 
Adresele Direcţiilor asistenţă socială din municipiu: 
Direcţia asistenţă socială a sectorului Centru  – str. Eminescu 29; 
Direcţia asistenţă socială a sectorului Buiucani – str. Alba-Iulia, 5;
Direcţia asistenţă socială a sectorului Ciocana  – bd. Mircea cel Bătrân 5/2;
Direcţia asistenţă socială a sectorului  Râşcani – bd. Renaşterii, 21;
Direcţia asistenţă socială a sectorului Botanica – str. N. Titulescu, 47.  
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău