Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 28 mii de cereri privind acordarea compensaţiilor pentru călătorie în transportul public

   2274

În perioada 1 – 12 octombrie a.c., la Direcţiile Asistenţă Socială din sectoare au fost depuse 29.850 de cereri privind obţinerea compensaţiei pentru călătorie în transportul public. Despre aceasta a comunicat în cadrul şedinţei operative Eugenia Ceban, director al Direcţiei Generale Asistenţă Socială, care a mai informat că data limită pentru depunerea cererilor este 15 octombrie curent. La 16 octombrie 2009 listele beneficiarilor vor fi transmise Poştei Moldovei, pentru ca persoanele să-şi primească compensaţiile. 
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat Regiei Transport Electric să monitorizeze fluxul de călători în transportul public. Potrivit edilului capitalei, aceasta pentru a face o analiză în ce măsură suma de 70 lei acoperă cheltuielile unor categorii de persoane pentru călătoriile în transport. Şeful administraţiei municipale a mai cerut Regiei Transport Electric ca, până la 1 noiembrie curent, la fiecare staţie să fie publicat graficul transportului public, iar şoferii care nu vor respecta acest grafic, să fie penalizaţi. 
De asemenea, Dorin Chirtoacă a informat că, în urma reformelor implementate de Primăria Chişinău în domeniul transportului public, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-a manifestat intenţia de a iniţia noi proiecte în municipiu. În primul rând, este vorba de acordarea unui împrumut în valoare de 10 milioane Euro şi a unui grant de 3 milioane Euro, pentru procurarea a 90 de troleibuze noi şi reconstrucţia unui parc de troleibuze. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău