Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 182 mii de pasageri au fost transportaţi gratuit spre Cimitirul Sf. Lazăr

   2076

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la Primărie Veaceslav Ţernă, în acest an de Paştile Blajinilor pentru transportarea pasagerilor spre Cimitirul Sf. Lazăr au fost scoase suplimentar pe rută 65 de autobuze şi 160 de microbuze. Potrivit responsabilului, în zilele de 4 şi 5 mai, peste 182 mii de pasageri au fost transportaţi gratuit spre Cimitirul Sf. Lazăr, iar transportul public a activat în regim special. 
În aceeaşi ordine de idei, reprezentantul Comisariatului General de Poliţie al municipiului Chişinău a menţionat că de sărbători în capitală nu au fost înregistrate infracţiuni grave. Însă, colaboratorii de poliţie au întocmit 110 de procese-verbale pentru săvârşirea unor contravenţii administrative. 
Potrivit responsabililor din cadrul Combinatului Servicii Funerare, salubrizarea cimitirelor a început încă ieri seara şi se va încheia în 2-3 zile. În acest an, doar din Cimitirul Sf. Lazăr până acum au fost evacuate circa 4,5 t de gunoi, cantitate mult mai mare comparativ cu anii precedenţi. 
În context, viceprimarul Nistor Grozavu a apreciat înalt activitatea serviciilor municipale pe parcursul Sărbătorilor de Paşti şi Paştile Blajinilor, menţionând însă necesitatea deschiderii pe viitor a mai multor intrări suplimentare la Cimitirul Sf. Lazăr, dar şi instalarea mai multor urne de gunoi în toate cimitirele din oraş. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău