Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Pe parcursul vizitei oficiale în Israel, Primarul General, Ion Ceban, a avut întrevederi cu oficialități de stat, cu primari de orașe, cu înalți reprezentanți ai clerului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri

Pe parcursul vizitei oficiale în Israel, Primarul General, Ion Ceban, a avut întrevederi cu oficialități de stat, cu primari de orașe, cu înalți reprezentanți ai clerului și cu reprezentanți ai mediului de afaceri

   1101

Primarul General, Ion Ceban, s-a aflat pe parcursul săptămânii trecute (27 februarie-3 martie 2023), într-o vizită oficială în Israel, împreună cu o delegație reprezentativă din cadrul municipalității, la invitația Primăriei din Tel Aviv, în scopul consolidării relațiilor bilaterale.

Edilul capitalei a avut întrevederi cu oficialități ale statului: cu președintele Parlamentului (Knesset), Amir Ohana, cu liderul Coaliției de Guvernare, Ofir Katz, cu Președintele Comisiei Parlamentare, Relații Externe și Apărării, Yuli Edelstein, cu primari/viceprimari de orașe, reprezentanți ai clerului și cu oameni de afaceri. 

Discuțiile Primarului General cu responsabilii israelieni s-au axat pe colaborarea dintre părți, pe aspecte referitoare la proiectele de dezvoltare a orașului și cele implementate în prezent de municipalitate, schimb de experiență în diverse domenii, precum: educație, sănătate, transport, proiecte de infrastructură, preluarea de practici inovative, suportul oferit de statul Israel în perioada pandemică prin COVID-19 și în gestionarea crizei refugiaților, oferirea de expertiză în diferite domenii, conservarea și punerea în valoare a patrimoniului etc.

În context, Ion Ceban a făcut invitații pentru oficialii israelieni, de a veni la Chișinău, pentru participare la diverse evenimente consacrate comunității evreiești din capitală, precum și la Forumul Social Urban 2023.

Pe parcursul aflării în Israel, Primarul de Chișinău a vizitat importante locuri sfinte pentru creștinii: Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim și Zidul Plângerii. Ion Ceban a discutat cu Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarh al Sfintei Cetăți a Ierusalimului. De asemenea, însoțit de Shmuel Rabinovitch, Rabinul Principal al Zidului de Vest al Locurilor Sfinte ale Ierusalimului, Primarul General, s-a rugat la Zidul Plângerii, pentru binele tuturor cetățenilor.