Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pe parcursul săptămânii curente, viceprimarii capitalei efectuează vizite externe, în contextul reprezentării Municipiului Chișinău

   937

În perioada 7-9 martie, curent, o delegație a Primăriei Chișinău, în frunte cu viceprimarii Olga Ursu și Ilie Ceban, efectuează o vizită de lucru în Belgia. Edilii capitalei vor participa la lucrările primei ședințe a Comitetului de Coordonare a Programului UE ,,Parteneriate pentru Orașe Durabile”, desfășurată la Bruxelles.

Din delegație face parte și Octavian Lungu, managerul proiectului „MOVE IT like Lublin” - Inițiativă de dezvoltare durabilă a transportului public din municipiul Chișinău”. În cadrul evenimentului, va fi prezentată inițiativa de dezvoltare durabilă a transportului public.

Tot în perioada 7-11 martie 2023, viceprimarul Irina Gutnic, efectuează o vizită de studiu în orașul Riga, Letonia, la invitația Institutului Republican Internațional. Scopul vizitei este de a prelua bunele practici în domeniul descentralizării, reformei administrative și a fondurilor Uniunii Europene utilizate de autoritățile locale, precum și modul în care acestea contribuie la o guvernanță eficientă și la dezvoltarea durabilă.

De asemenea, în vederea dezvoltării domeniului de protecție a dreptului copilului o delegație a municipiului Chișinău va efectua în perioada 9-11 martie 2023, o vizită de studiu la Iași, România. Primăria Chișinău este reprezentată de viceprimarul Angela Cutasevici și specialiști din cadrul subdiviziunilor teritoriale ale Direcției generale protecția drepturilor copilului.