Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Organizarea activității taberelor de vară din municipiul Chișinău, în sezonul estival 2023

   1425

Primăria Municipiului Chișinău informează că în vara anului 2023, în capitală vor fi deschise tabere cu sejur de zi, tabere constante, tabere sportive în afara orașului și Tabăra Ecologică în baza Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN). De asemenea, în cadrul centrelor extrașcolare și în școlile cu profil sportiv vor funcționa tabere tematice.

Bugetul total prevăzut de APL Chișinău pentru organizarea activității taberelor de odihnă în vara curentă este de peste 33 milioane de lei, dintre care 19,2 milioane lei au fost alocați pentru odihna copiilor.

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport.

Taberele cu sejur de zi vor fi 14 la număr, prevăzute pentru 1305 copii și cu durata de 15 zile (în afară de weekend), cu program: 08:00-17:00. Părinții vor achita doar 20% din costul foii de odihnă, adică 505 lei.  

În cele 3 tabere constante din afara orașului: „Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”, se vor odihni 6400 de copii. Părinții vor achita 20% din preț -700 lei, costul total al biletului fiind de 3500 lei.   

Deschiderea taberelor este prevăzută pentru perioada: 05-07 iunie 2023.  

Costul biletelor în tabere va fi acoperit 80% din sursele bugetului municipal, iar părinții vor achita doar 20% din sumă. De asemenea, un anumit număr de bilele îvor fi achitate integral de Primărie, pentru copiii care provin din familii social vulnerabile.