Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O delegație de la Primăria Chișinău în vizită oficială la Buzău

   757

O delegație reprezentativă de la Primăria Municipiului Chișinău, condusă de viceprimarul Angela Cutasevici, din care au mai făcut parte: Pretorul de Buiucani, Vasile Moroi, Pretorul de Botanica, Diana Guba și reprezentanți ai Direcției Cultură, a întreprins o vizită oficială la Buzău, 24 ianuarie, a c., unde au participat la evenimentele prilejuite de sărbătoarea Unirii Principatelor Române, la invitația lui Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.  

Alături de responsabilii municipali, din delegație a făcut parte și un grup de artiști de la Chișinău: interpreta Zinaida Julea, Artistă a Poporului și Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, conducător artistic – Nicolae Gribincea. Muzicienii noștri au evoluat pe scena Sălii Mari a Consiliului Județean Buzău, în cadrul celei de-a V-a ediții a Programului cultural-educativ „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Județean”, dedicat Unirii Principatelor Române.

Artiștii de la Chișinău au evoluat pe aceeași scenă cu Ansamblul folcloric „Plaiurile Mioriței” din Buzău.

Angela Cutasevici a mulțumit Președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru oportunitatea de a celebra împreună Sărbătoarea Unirii Principatelor. În context, viceprimarul, a ținut să remarce implicarea și contribuția adusă de Județul Buzău pentru municipiul Chișinău, în realizarea proiectelor de interes comun. Totodată, Angela Cutasevici și-a exprimat voința de a stabili relații de fraternitate între cele 2 Unități Administrativ - Teritoriale, în vederea  extinderii și menținerii legăturilor de prietenie și cooperare în beneficiul ambelor părți.

În anul 2021, Primăria Municipiului Chișinău a semnat un Acord de colaborare cu județul Buzău, care oferă oportunitatea inițierii și derulării de programe, proiecte și acțiuni care să fortifice și să dezvolte relațiile de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova.