Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipiul Chişinău a aderat la iniţiativa europeană Hist Urban privind Revitalizarea Urbană Integrată

   2089

În perioada 21-22 aprilie a.c., în oraşul Verona, Italia, a avut loc Conferinţa Internaţională consacrată revitalizării oraşelor istorice de pe continentul european. La eveniment a participat şi viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu. 
Conferinţa a avut loc în cadrul Proiectului „Revitalizarea integrată a oraşelor istorice în scopul dezvoltării policentrice durabile” şi a fost sprijinit financiar de Programul Uniunii Europene INTERREG IIIB CADSES. În cadrul reuniunii, reprezentanţii a 19 instituţii publice şi asociative din 9 state europene, inclusiv Republica Moldova, au discutat problemele cu care se confruntă centrele istorice ale oraşelor, au împărtăşit propriile experienţe de valorificare optimă a patrimoniului urban construit, precum şi au determinat cadrul strategic de dezvoltare şi colaborare. 
Participanţii conferinţei au adoptat Declaraţia privind Revitalizarea Integrată a Oraşelor Istorice. Din partea municipiului Chişinău, Declaraţia a fost semnată de către viceprimarul Nistor Grozavu. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău