Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea şi poliţia rutieră au poziţii diferite în privinţa modului în care vor fi marcate străzile din capitală

   2126

Potrivit lui Veaceslav Ţernă, şef al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, în urma câtorva şedinţe comune cu reprezentanţii Direcţiei Poliţiei Rutiere nu s-a găsit încă o soluţie privind modul în care vor fi efectuate în această vară lucrările de marcare a străzilor în Chişinău. În cadrul şedinţei operative de la primărie, Veaceslav Ţernă a informat că poliţia rutieră doreşte ca pe străzi să fie marcate doar două benzi de circulaţie. În timp ce municipalitatea are o altă poziţie şi propune ca pe străzi să existe trei benzi de circulaţie. Dintre care una să fie destinată transportului public.
În context, primarul general Dorin Chirtoacă a cerut soluţionarea cazului. În acest sens, Direcţia transport şi căi de comunicaţie urmează să solicite Direcţiei Poliţiei Rutiere o decizie definitivă în cazul dat. Primarul general a menţionat şi posibilitatea ca municipalitatea să atace decizia respectivă în instanţa de judecată.
Actualmente se efectuează lucrări pe străzile care nu necesită modificarea marcajului rutier şi unde nu trebuie coordonarea Direcţiei Poliţiei Rutiere. În noaptea trecută, au fost efectuate lucrări de marcaj pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău