Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a aprobat un nou tarif pentru energia termică

   2270

Consiliul municipal Chişinău (CMC) a aprobat ajustarea tarifului pentru agentul termic livrat consumatorilor finali. Potrivit deciziei aleşilor locali, pentru perioada 2008 – 2009, preţul unei gicacalorii va fi de 536 lei. 
De asemenea, s-a stabilit ca tariful pentru populaţie să fie de 300 lei pentru norma sanitară, ceea ce constituie 9 metri pătraţi pentru fiecare cap de locuitor şi plus încă 10 metri pătraţi. Ceea ce depăşeşte această normă, va fi achitat la tariful de 536 lei. Până la 15 mai curent, subdiviziunile responsabile vor prezenta spre examinare CMC un regulament privind compensaţiile pentru populaţie pentru consumul de energie termică. 
Municipalitatea îşi propune ca compensaţiile să fie acordate în funcţie de mai multe aspecte, se are în vedere suprafaţa locuinţei, venitul pe cap de locuitor şi categoria socială a familiei. 
În acelaşi timp, decizia CMC prevede că pentru perioada 4 decembrie 2007 – 10 aprilie 2008 tariful pentru agentul termic livrat consumatorilor, ca acţiune retroactivă, a fost stabilit la nivelul de 456 lei pentru o gicacalorie. 
Pe de altă parte, administratorul SA „Termocom” Dionisie Antocel a declarat că tariful nu corespunde realităţii şi nu acoperă cheltuielile întreprinderii. Din acest motiv, societatea furnizoare de agent termic intenţionează să atace decizia CMC în instanţă. Potrivit lui Dionisie Antocel, preţul real pentru o gicacalorie ar fi de 712 lei, tarif aplicat în municipiul Bălţi. În acest context, administratorul Termocom-ului a amenţinţat cu sistarea livrării apei calde în oraş. 
Direcţia Relaţii Publice,

Primăria mun. Chişinău