Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mâine va fi dat startul sărbătorilor de iarnă

   2294

Primăria municipiului Chişinău invită toţi chişinăuienii şi oaspeţii capitalei la lansarea manifestărilor consacrate Sărbătorilor de iarnă. De asemenea, lansăm o invitaţie autorităţilor publice centrale, liderilor politici şi deputaţilor din toate fracţiunile parlamentare să vină mâine, marţi, 1 decembrie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde va avea loc inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare pe principalele artere ale oraşului. 
În acest an, la iniţiativa primarului general Dorin Chirtoacă, în premieră municipalitatea va organiza un Târg de Crăciun, în preajma bradului din centrul Chişinăului. În cadrul târgului, vor fi comercializate dulciuri, băuturi nealcooloce, suvenire şi cadouri de Crăciun. După cum a menţionat Dorin Chirtoacă, este o tradiţie europeană de a aprinde luminile de sărbătoare în această perioadă şi de a organiza în oraş un Târg de Crăciun. „Sper ca târgul din centrul urbei să creeze o adevărată atmosferă de sărbătoare”, a remarcat primarul de Chişinău. 
Până acum, luminile de sărbătoare s-au aprins deja în mai multe oraşe din lume: Bruxelles, Paris, Londra, Riga, Köhln, Odesa. De asemenea, în zilele următoare îşi vor aprinde luminile de sărbătoare alte oraşe, printre care: New-York, Bucureşti, Kiev, Iaşi, etc. 
Programul manifestărilor cultural-artistice consacrate Sărbătorilor de iarnă (1 decembrie 2009 – 10 ianuarie 2010), organizate de Primăria Chişinău şi Ministerul Culturii al R. Moldova. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău