Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Maestrul Eugen Doga la 86 de primăveri!

   1804

Distinsul compozitor,  Eugen Doga, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, unul din autorii Imnului Orașului, împlinește astăzi venerabila vârstă de 86 de ani.

Primăria Chișinău îi urează maestrului de sănătate, inspirație și admirație din partea publicului, pentru adevăratul tezaur muzical pe care l-a oferit iubitorilor de muzică și de frumos.

Recent, municipalitatea a semnat un memorandum de colaborare cu Eugen Doga, în scopul promovării și valorificării operei și personalității compozitorului, prin crearea unui Centru de cultură și artă, care va purta numele maestrului.

Eugen Doga este un compozitor de talie universală. A scris muzică pentru circa 200 de filme, romanţe, cantate, piese instrumentale, simfonii, cântece de estradă etc. Celebra compoziţie din filmul „Tandra şi gingaşa mea fiară” este supranumită cel mai frumos vals de iubire al secolului al XX-lea”.

Eugen Doga s-a născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, raionul Râbniţa.

Strada pietonală din centrul capitalei și o şcoală municipală de muzică poartă numele maestrului. Din 2007, Eugen Doga este Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău.