Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrările de deszăpezire a arterelor din municipiu se desfăşoară în regim nonstop

   2145

Având în vedere condiţiile meteo din ultimele 24 de ore, serviciile municipale au activat pe tot parcursul nopţii, pentru combaterea efectelor ninsorilor. Până la această oră la nivelul municipiului Chişinău s-a intervenit cu 70 de unităţi de transport, inclusiv 25 de autospeciale de împrăştiere a materialului antiderapant. În total, pe străzile capitalei au fost presuraţi peste 1100 metri cubi de antiderapant. 
În acest moment se circulă pe toate străzile municipiului, iar Regia Transport Electric şi Parcul Urban de Autobuze au la trafic un număr maxim de unităţi de transport pentru o zi de lucru. Transportul public circulă normal, în condiţiile de iarnă. 
În această noapte s-a intervenit suplimentar pentru deszăpezirea drumului dintre localităţile Sângera şi Dobruja, suburbii ale municipiului. Direcţia generală locativ-comunale şi amenajare şi Preturile de sector intervin pentru deszăpezirea străzilor secundare şi a curţilor blocurilor locative, pentru îmbunătăţirea traficului. În acest sens, în cele 5 sectoare ale capitalei activează 37 de autospeciale de curăţare a trotuarelor. Totodată, cei 350 de măturători curăţă zăpada la platourile de gunoi, intrările în blocurile locative şi staţiile de aşteptare. SC „Epa Media” SRL şi-a curăţat deja toate staţiile de aşteptare pe care le gestionează. 
Menţionăm că toate arterele principale de circulaţie au fost curăţate până la carosabil (asfalt), însă din cauza ninsorii continue, intervenţia este mai puţin vizibilă. Serviciile activează nonstop, lucrările de deszăpezire vor continua pe tot parcursul zilei şi a nopţii. 
Acţiunea de deszăpezire a arterelor de circulaţie ar fi mult mai facilitată de o prezenţă cât mai redusă a maşinilor. Primăria municipiului Chişinău face apel la şoferi să-şi adapteze maşinile condiţiilor de iarnă, să fie prudenţi, dar şi să parcheze regulamentar, astfel încât arterele să nu fie blocate de autoturisme lăsate pe carosabil. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău