Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 13-19.02.2023

   901

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada:  13-19 februarie, a. c., drumarii din capitală au intervenit în toate sectoarele orașului și în suburbii, cu lucrări de lichidare a situațiilor de avariere a drumurilor publice, cu asfalt rece și suprimat, pe o suprafață totală de circa 700 m² de carosabil.

Ulterior, angajații ÎM Regia „Exdrupo” vor interveni cu lucrări de reabilitare a drumurilor, conform normativelor, prin frezări și utilizarea asfaltului fierbinte.

În același timp, s-a lucrat la reparația și curățarea sistemului pluvial, fiind supuse intervențiilor 172 de elemente ale canalizării pluviale.

O atenție sporită se acordă lucrărilor de salubrizare manuală și mecanizată a străzilor, după perioada de iarnă. Totodată, a fost reluat procesul de spălare a carosabilului, pentru a curăță reziduurile de material antiderapant și pentru a spori vizibilitatea marcajelor rutiere. 

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță 93 indicatoare rutiere, iar alte 12 unități noi au fost montate pe mai multe străzi din capitală.