Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Liceul Teoretic “Iulia Hasdeu” din capitală sărbătoreşte 50 de ani de la fondare

   7595

Fosta şcoală nr. 32 din Chişinău, actualmente Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu”, sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţare. 
Prezent la manifestare, primarul general Dorin Chirtoacă a felicitat profesorii, părinţii şi elevii Liceului „Iulia Hasdeu” cu această ocazie, menţionând că o activitate de 50 de ani pentru o instituţie de învăţământ este şi istorie, dar şi un nou început de cale. 
Dorin Chirtoacă a spus că, având ocazia să înveţe într-un liceu cu o vechime de 100 de ani, liceul "C. Negruzzi" din Iaşi a simţit ce înseamnă povara istoriei, a tradiţiilor, a personalităţilor care au studiat în aceleaşi auditorii. „Să înveţi într-o asemenea instituţie este un prestigiu, o şansă pentru cei care ajung să calce pragul şi apoi să ia o diplomă, este o mândrie să spui că ai absolvit un astfel de liceu. Intrând în această sală am simţit o atmosferă unită care domină în sistemul educaţional din Chişinău, ceea ce demonstrează că prin educaţie revenim la normalitate, pentru ca liceenii noştri să poată concura mai departe cu specialiştii de pe toate continentele pentru o viaţă mai bună”. 
În cadrul manifestării, au mai venit cu mesaje de felicitare absolvenţi ai Liceului şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale a capitalei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău